VAB, manukahonung och medberoende

Hej. Hur Ă€r det? 🧡

Med oss Ă€r det rĂ€tt bra mĂ„ste jag nog Ă€ndĂ„ sĂ€ga. Vi har varit sjuka sedan i torsdags. Jag har haft riktigt (!!) ont i halsen och i lördags var jag riktigt hĂ€ngig ocksĂ„. Men nu Ă€ntligen har det vĂ€nt! Även om jag kĂ€nner att det fortfarande ömmar lite i halsen sĂ„ Ă€r det MYCKET bĂ€ttre Ă€n innan. Jag har faktiskt Ă€tit Manukahonung fem gĂ„nger om dagen. Vet inte om det Ă€r det som har hjĂ€lp eller om det helt enkelt Ă€r tiden... Kanske bĂ„da, vem vet. Manukahonung kommer frĂ„n Nya Zeeland och Australien och har en stark antibakteriell effekt som har anvĂ€nds i Nya Zeeland i 1000-tals Ă„r till allt ifrĂ„n sĂ„r, acne och eksem till hosta och ont i halsen. Även modern forskning visar att den har antibakteriell effekt. Testa vet jag! Även om den Ă€r snordyr... haha. Den smakar i alla fall gott! 👍

Idag har jag vabbat. Vi var pÄ utflykt i byn i förmiddags, sÄÄ mysigt. Vi brukade göra sÄ i vÄras, innan pappa dog. DÄ hÀmtade jag barnen tidigare frÄn föris, typ 14-15-tiden och sen gjorde vi smÄ utflykter i byn och hade med oss mellis och kaffe. Jag scrollade genom gamla bilder igÄr och sÄg nÄgra bilder frÄn mars nÀr vi var hÀr, vid bÀcken och klÀtterstenarna bakom föris. Blev inspirerad och gjorde en favorit i repris idag. Jag har inte haft sÄ mycket energi över till sÄnt senaste tiden. Har mest kÀnt behov av att fÄ vara i fred. Men igÄr nÀr jag kvÀlls-plockade-undan lyssnade jag pÄ Conversations from the heart med YogaGirl dÀr Rachel pratade om att checka in och inte ut. NÀr man checkar ut undviker man att vara i sin kropp och kÀnna sina kÀnslor, man kan t.ex. gÄ till skafferiet och trycka chips, ta fram telefonen och scrolla, sÀtta sig i soffan och slÄ pÄ nÄgot hjÀrndött, och dÄ inte sÀllan i samband med att man kÀnner irritation, stress, Ängest, ilska etc, för att en specifik situation triggat ett inre, olÀkt sÄr. PRECIS sÄ har det varit för mig senaste mÄnaderna. TröstÀtit EN MASSA skit dagligen, scrollat satan och bara varit allmÀnt sur och irriterad. Gissar att det Àr allt med pappa som ligger dÀr under ytan och pyr. Dels att han har dött och dels att jag faktiskt har börjat titta tillbaka pÄ min barndom och insett att jag vuxit upp i medberoende.

Jag har nog en del att bearbeta tror jag. Och stundvis kÀnner jag mig redo för det. PÄ önskelistan stÄr Josefin Dahlbergs bok 'I dag Àr jag fri' som handlar om hennes missbruk och Àven hennes pappas (om jag inte minns fel). Tror det kan ge mycket att lÀsa om nÄgon annan som upplevt samma sak. Kanske man skulle börja i nÄgon sÄn dÀr grupp? Medberoendegrupp? Inte vet jag.

NÄja. Har skrivit pÄ det hÀr inlÀgget hela dagen haha. Nu vill jag fan posta det för prick nu ska vi natta barnen.

Puss. 💖

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Mest lÀsta